Πώς καταφέρνω να έχω πάντα χώρο στην ντουλάπα μου

Πώς καταφέρνω να έχω πάντα χώρο στην ντουλάπα μου


Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι στην ιστορία αυτού του κόσμου κάτι πήγε λάθος αναφορικά με τις ντουλάπες.

Βlue Jay

words: BlueJay


Οι ντουλάπες θα έπρεπε να κοσμούν κάθε τοίχο των σπιτιών. Δεν ξέρω ποιος αρχιτέκτονας είχε τη φαεινή ιδέα να υπάρχουν γυμνοί τοίχοι ή ποιος μηχανικός είπε ότι δεν είναι σωστό για τη δομικότητα των σπιτιών αλλά προφανώς ήταν και οι δύο λάθος. Πολύ λάθος.

Και κάπως έτσι καταλήγουμε σήμερα, στον 21ο αιώνα να αναρωτιόμαστε που θα καταφέρουμε να στριμώξουμε τις κουβέρτες, τα σεντόνια, τις πετσέτες, τα ρούχα, τις τσάντες και κυρίως τα παπούτσια.

Δυστυχώς, αυτά τα λάθη του παρελθόντος δύσκολα διορθώνονται. Φαντάζομαι όμως ότι όταν ανοίξει και πάλι η οικοδομή σε 20 – 30 χρόνια θα λάβουν υπόψη τους τα υπομνήματα που τους έχω στείλει και δε θα συνεχίσουμε τα ίδια.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Και δεν είναι απλό. Ειδικά για έναν άνθρωπο σαν εμένα που έχει την ικανότητα να δεθεί συναισθηματικά με το αλενάκι που βίδωσε τις καρέκλες όταν μετακόμισε για πρώτη φορά μόνος του.

Γύρω στα 20 μου συνειδητοποίησα ότι η κατάσταση είχε ήδη αρχίσει να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις. Η ντουλάπα μου είχε ρούχα από τις αρχές δημοτικού, είχε άπειρα «πρώτα πράγματα» και πολλά κατεστραμμένα που τα περισσότερα ήταν αδύνατο να φορεθούν καν, διότι ήταν λωρίδες. Και φυσικά είχα και τα καινούργια, πολλά, και τα περισσότερα – μεταξύ μας- μη αναγκαία. Έτσι λοιπόν ανακάλυψα μια μέθοδο. (Πιθανότατα προϋπήρχε αλλά κανείς δε θα μου πάρει τη δόξα). Σε κάθε αλλαγή σεζόν, πετάω. Όχι αυθαίρετα αλλά με πλάνο. Την προσοχή σας παρακαλώ.

Τώρα έχει έρθει η ώρα να ανέβουν τα χειμωνιάτικα και να κατέβουν τα καλοκαιρινά. Οτιδήποτε λοιπόν δεν έχει φορεθεί τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, του δίνω δυο φιλιά, λεφτά για εισιτήριο λεωφορείου και το χαιρετάω με λευκό μαντήλι με δάκρυα στα μάτια. Ακούγεται απλό και είναι.

Τα οφέλη αυτής της μεθόδου είναι δύο. Πρώτον, «αναγκάζεσαι» να κάνεις ένα rotation στα ρούχα σου. Ως εκ τούτου, δύσκολα θα πεις «δεν έχω τίποτα να φορέσω» και να τρέξεις για ψώνια. Άλλωστε, εάν δε φορέσεις τα καινούργια λόγω υπερπληθώρας ρούχων, θα πρέπει να τα ξεφορτωθείς. Δεύτερον και πιο σημαντικό, μέσα σε μόλις 2 σεζόν η ντουλάπα σου έχει νόημα. Έχει τον αριθμό των ρούχων που πραγματικά χρειάζεσαι και είναι εύκολο να τα βρεις. Ομοίως και στα παπούτσια.

Δοκίμασέ το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.