Μπουκάλια, glitter και παιχνίδι

Μπουκάλια, glitter και παιχνίδι


Εάν έχεις παιδί κάτω του έτους και θέλεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου ή εάν θες απλά να το απασχολήσεις δημιουργικά, σου έχω τη λύση! Και μάλιστα οικονομική λύση.

Βlue Jay

words: BlueJay

Μπουκάλια, glitter και παιχνίδι_2

Ηλικίες: 3 μηνών +

Μπουκάλια ή βάζα με glitter και διάφορα … στραφταλάκια θα ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις του μικρού σας και θα χαρίσουν σε εσάς τις λίγες στιγμές χαλάρωσης που τόσο έχετε ανάγκη.

Θα χρειαστείτε

Νεράκι βρύσης

Διάφανη κόλλα

Glitter

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Διάφορες πούλιες χειροτεχνίας (τα στραφταλάκια)

Βάζα και πλαστικά μπουκάλια, προτιμήστε αυτά που έχουν ίσιο πάτο γιατί διαφορετικά κολλάνε οι πούλιες

Πάμε να δημιουργήσουμε

Καθαρίστε σχολαστικά τα μπουκάλια και τα βάζα. Σίγουρα θα καταλήξουν στο στόμα του παιδιού.

Γεμίστε τα σκεύη σας περίπου μέχρι τη μέση με νερό. Το υπόλοιπο γεμίστε το με την κόλλα. Θα χρειαστείτε περίπου 1 κόλλα (120γρ) για κάθε μικρό μπουκάλι. Η κόλλα δεν αφήνει το γκλίτερ να πέσει γρήγορα στον πάτο. Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που προτιμάτε, το glitter και τις πούλιες.

Ασφαλίζετε καλά το πώμα, ανακινείτε και είστε έτοιμοι. Η αλήθεια είναι ότι εάν είχα μεγαλύτερο παιδάκι ίσως να φλέρταρα με την ιδέα να κολλήσω και το πώμα για να μην μπορεί να το ανοίξει.

Το κόστος για τις κόλλες, τις πούλιες και το glitter ήταν περίπου 15€. Δεν το έψαξα ιδιαιτέρως, απλά μπήκα στο πρώτο συνοικιακό κατάστημα που βρήκα. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε και καλύτερες τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία. Τα μπουκαλάκια και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής τα είχα.


EXTRA!

Μου είχαν περισσέψει από άλλη κατασκευή κάποια κουδουνάκια, κάποιες χαντρούλες και άλλα θορυβώδη αντικείμενα. Εάν τα βάλετε όλα μαζί σε ένα μικρό μπουκάλι και προσθέσετε και λίγες πούλιες (στραφταλακια ντε!), θα έχετε μια υπέροχη κουδουνίστρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.