Έχεις Πεθάνει για Μένα

Έχεις Πεθάνει για Μένα

Είδαμε την πρώτη σεζόν και περιμένανε με ανυπομονησία τη δεύτερη. Μόλις βγήκε και κυριολεκτικά τη ρουφήξαμε μέσα σε λίγες ώρες.

Βlue Jay

words: BlueJay

deadtome

Είναι από τις σειρές που δε ξέρεις σε τι κατηγορία να την εντάξεις. Παρόλο που το NETFLIX την κατατάσσει στις κωμωδίες, εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα εάν είναι μαύρη κωμωδία, κοινωνικό δράμα, ελαφρύ θριλεράκι, σειρά μυστηρίου ή όλα αυτά μαζί.

Η Jen (Christina Applegate) και η Judy (Linda Cardellini) συναντιόνται σε μια ομάδα διαχείρισης πένθους. Η Jen είναι μητέρα δύο αγοριών και έχει χάσει τον άντρα της σε ένα τραγικό ατύχημα. Αποτυγχάνει παταγωδώς να διαχειριστεί το πένθος της και τη βλέπουμε να βιώνει μια διαρκή αϋπνία, έχει πολλές εκρήξεις θυμού και καθόλου χρόνο να διαχειριστεί τα συναισθήματά της.

Η Judy, από την άλλη, είναι ένας αλέγκρος χαρακτήρας, αισιόδοξη, με πολλές δόσεις τρέλας. Free spirit που λένε και στο χωριό μου. Κρύβει ένα κάρο μυστικά που δεν θα τα αναλύσουμε γιατί είναι κρίμα να κάνω spoiler σε κάτι που στοιχειοθετείται τόσο ωραία σε κάθε επεισόδιο. Παλεύει από το πρώτο επεισόδιο να γίνει φίλη με τη Jen και τα καταφέρνει. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες ξεκινάνε να ξεδιπλώνουν τις ζωές τους.

Είναι προφανές, από την αρχή, ότι η σειρά στηρίζεται στο δράμα της απώλειας και τις διαφορετικές εκφάνσεις του. Μέσα από αυτή τη ζύμωση της αλληλεπίδρασης των δύο γυναικών, δημιουργείται μια όμορφη και βαθιά φιλία. Παράξενη ομολογουμένως αλλά τελικά ποια φιλία δεν είναι; Αυτή η φιλία θα είναι και ο λόγος που η καθεμία θα ξεκινήσει να αντιμετωπίζει τους δικούς της δαίμονες. Μέσα από την αγάπη και την συγχώρεση βγαίνουν και οι δύο πιο δυνατές. Μην περιμένετε να γελάσετε μέχρι δακρύων, δε θα συμβεί. Είναι αστείο με τον τρόπο του, χωρίς υπερβολές. Άλλωστε, είπαμε, το θέμα στο οποίο στηρίζεται είναι βαρύ οπότε και το χιούμορ του είναι black.

Τα επεισόδια διαρκούν περίπου 30’ και κάθε σεζόν αποτελείται από 10. Εύκολα δηλαδή επιδίδεσαι σε binge watching.

Όταν τελείωσε η πρώτη σεζόν, δεν ήμουν πάρα πολύ σίγουρη ότι έπρεπε να συνεχιστεί ή θα το τράβαγαν από τα μαλλιά. Τελικά ήταν άδικοι οι φόβοι μου. Η δεύτερη σεζόν ήταν εξίσου καλή με την πρώτη. Ευελπιστώ το ίδιο να συμβεί και με την τρίτη.

Δείτε το Dead to Me γιατί είναι έξυπνο, με εξαιρετικές ερμηνείες και θα σας ξυπνήσει ταυτόχρονα διάφορα συναισθήματα. Καταφέρνει να μιλήσει για το πένθος όπως πραγματικά είναι, πολύπλευρο, με πολλά συμπυκνωμένα συναισθήματα. Παρόλο που ακούγεται πολυπαιγμένο το σενάριο, με κάποιο τρόπο καταφέρνει και λαμβάνει λίγο διαφορετική διάσταση. Αυτή τη σειρά θα την απολαύσετε και σίγουρα θα εθιστείτε!

Image Credits:https://watchandchill.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.